God Jul och Gott nytt Ar!!


Jag har inte mycket tid att skriva nu, sitter is skolan som just slutat nu denna speciella afton, nar jag egentligen borde vara hemma med familjen pa olsta backe. Flickvannen vantar pa mig utanfor, sa jag far gora detta lite kortare an vanligt.

Jag och flera andra utbytesstudenter mottes upp igar, for att sedan splittras igen i flera smagrupper.
Min van fran var kara granne, Norge, och jag pratade om vara liv, om framtiden, om mellanting, om forandring, om kulturshocker och hur glada vi ar over att ha kommit dit vi ar idag, men att vi aldrig kommer att vara helt lyckliga i vara liv igen. Det marks nu, att den glada, naiva tiden av barndom ar borta, och framtidens morker ar allt vi kan se. Vi har forandrats. Vi saknar vara lander, men vilka lander ar det?
Jag ar inte Svensk, Hon ar inte Norsk, och vi ar bagge inte Japaner heller. Vad ar vi?

Vi forstar nu, nar tiden narmas, att vara hem aldrig kommer att vara lika mycket hem som forut, hur det i vara hjartans skogar, dar det alltid vuxit grannar och inget mer, har fatt fron fran ek och Japansk Lonn, som har slagit rot och vuxit till maktiga trad.

Nej, nu ar hem aldrig hem, och borta aldrig borta. Vi har forlorat vara lander, men har funnit oss sjalva.
Ingen som inte har gott igenom samma sak som vi kommer att forsta oss sa som manniskor gjorde forr. Yngre kommer att se upp till oss och vilja gora samma sak, aldre kommer att se pa oss och onska att de gjort samma sak. Alla tror att vi finner oss sjalva, vilket vi gor, men priset ar storre an manga vet, och om de hade vetat priset skulle manga farre vaga ut pa denna hala is.

Men livet gar vidare, och nu ar det trots allt Jul.

God Jul och Gott nytt ar Fran Japan

Pictures from everywhere!


Jul eller "Kurisumasu"?

Hej alla dar hemma och en varm bugning(las kram) till er i denna morka halvan pa aret.

Jag informerar eder alla om att jag snart ska uppdatera bloggen med saftiga, roliga bilder fran min skolresa. det kommer att ske imorgon eller nagon gang under det nuvarande aret, sa det ar ingen ide att halla andan. Jag har betalat pengarna for resan, har blivit frisk fran influensan, gatt pa ytterligare en dejt med flickvannen, kopt bocker(ni vet hur jag alskar dessa mirakel gjorda av papper), kopt 2 nya shinai(kendons bambusvard) eftersom dem gar sonder hela tiden(allvarligt talat ligger jag pa nummer fem nu) och jag ska undervisa alla ettor i skolan pa engelska i engelska imorrgon. Jag har kommit fram till att min Japanska bestar utav sa mycket Osaka dialekt att jag troligen kommer att driva min stackars japanskalarare i Sverige galen nar jag kommer tillbaka.

Dessutom har jag kommit fram till att ett liv utan dem jag alskar ar ett liv inte vart leva, och att jag saknar min familj i Sverige mer for varje dag som gar mot jul(personligen tror jag att denna saknad kommer mest fran det faktum att jag inte kan driva er till vansinne med julsanger som vanligt).

Min flickvan lovar att arbeta hart med att komma och halsa pa mig i Sverige, sa ni kanske far traffa henne personligen i framtiden(far far far?... Jag menar far far kanske rosta av tyskan lite granna^^).

Jag har haft manga oforutsedda utgifter pa sistone, och det verkar som om mer kommer att komma... Om ni rakar ha runt 1000 kroner(svensk valuta, men de kronor som kungar anvander ar forstos ocksa valkomna om ni osanligt skulle ha nagra av dessa liggandes i huset) sa far ni jatte garna skicka dessa, da jag maste betala mycket pengar for att fa tag pa nagra bilder som vara larare tagit pa oss pa klassresan. Sen har vi ocksa alla stallen som jag ar bortlovad till denna manad. Och varfor kunde inte min kara broder varna mig for att flickvanner ar sa roliga men ack sa dyra(fast jag borde ha forstatt det med en syster som Sarah).

Det ar mindre an 65 dagar(tror jag atminstone) tills jag star utanfor dorren och sagar nagot dumt i stil med "hej, har ni saknat mig?" och innan dess ar jag radd for att jag kommer att behova annu mer pengar, trots alla som jag redan kostat er. Och innan dess skulle jag vilja bli lite uppdaterad om situationen dar hemma("borta" nu?)

Det ar sant att detta ar ett brev om pengar, som ar uppenbart om ni kollar nagra rader upp, men det innehaller aven nagot som kallas "kanslor fran "borttappad, efterlyst, mojligen upphittad och an en gang borttappad" son till alskad familj. Anvand dessa som ved i dessa kalla tider till dess att jag ar hemma igen.

Och som en person som varje dag lever en outstuderad livsstil sa har jag ett ansvar till mina runt 6 fans att skriva lita fakta da och da, syster.  Men oroa dig inte. Jag dor inte av sjukdom har utan utav Idrott, Mattematik och Japanska.
Dessa kallas kort for MIJ, och orsaken till detta skrivs lite annorlunda, namligen som MIG. har konstanta skrapsar fran volleyboll, blamarken fran tacklingar i Amerikansk fotboll och ytterligare smartor fran Kendon.

/Med all karlek, Ha en riktigt trevlig Jul och vanta pa min nyarshalsning, Samuel


RSS 2.0